Ако сега се сещате, че сте забравили новогодишния десерт, Теодора Мещерова ще ви спаси от разочарованието с признични кокосови топки. За да приготвите вкусните бонбони, са ви необходими кокосови стърготини – 100 г, есенция ванилия – 5 г, кокосово масло – 32 г, какао – 10 г, шоколадов протеин – 12 г, скир – 119 г. Отделете също яйца – 3 бр. /130 г/, бакпулвер – 10 г, сусамов тахан – 19 г, кокосово брашно – 154 г, еритритол – 13 г / или друг подсладител/, черен шоколад – 160 г екстра какао
В купата слагаме брашното, добавяме половината кокосови стърготини /заделяме половината за поръсване/, ванилията и разтопеното кокосово масло, като заделяме малко от него. След това следват всички останали съставки без черния шоколад. Застиламе тава с хартия за печене и от получената смес оформяме сладки топчета. Тестото е леко ронливо, но се получават. Включваме фурната на 180°C. След като сме оформили всички бонбони – около 28, ги слагаме да се пекат за не повече от 10-15 минути.
През това време начупваме шоколада и разтопяваме заедно с останалото кокосово масло. След като бонбоните са готови, ги оставяме леко да се охладят, след което ги овалваме изцяло в шоколада и подреждаме в поднос.
След това поръсваме с останалите кокосови стърготини и прибираме в хладилника да стегнат, В цялата смес има 85 г протеин, а в една бонбона има 82 калории, 5 г въглехидрати и 2 г протеин
Можете да хапвате новогодишни кокосови топки без угризения на съвестта. Да ви е сладко.