Кулинарното гуру, прочуто с изкусителните си десерти от здравословни съставки, показа своя версия на нашумелия дубайски шоколад. Лакомството изглежда вълшебно, но за разлика от повечето си събратя, които гъмжат от калории, е без захар, с домашен био тахан от щам фъстък.
Вкусотията не съдържа никави мазнини, сол или подсладители. Десертът на Силвена е богат на антиоксиданти, които разкрасяват, и полифеноли, снабдяващи тялото ни с енергия!
Дубайският шоколад по правило е ръчно изработен, често украсен със златни листа и други скъпи материали, което го прави не само десерт, но и истинско произведение на кулинарията.
Той може да се приготви с пълнеж кюнефе, баклава, карамелени бисквитки в крем и какво ли още не.
Зад идеята за дубайския шоколад стои една британка с египетски произход – Сара Хамуда, която живее в Дубай от 9 години. Тя създава Fix Dessert Chocolatier през 2021 г. като малък семеен бизнес. Шоколадовите изделия, които предлага, са вдъхновени от периода на нейната бременност.