Незабравима вечер в Стария град ще организира кореспондентът на NOVA в Париж Петя Желева в кулинарното предизвикателство “Черешката на тортата”. Умелото ѝ френско меню ще бъде поднесено в къщата-музей на Хаджи Алеко, подната и като арт център “Филипополис”. Въпреки богатия ѝ професионален опит, участието на Петя в предаването, което ще бъде излъчено в четвъртък, ще поведе класацията ѝ от лични провокации. Извън всякаква логика ще се окаже, че Петя, която е шампион по офроуд и любител на високите скорости, изпитва страх от самолетните полети.
Петима от изявените журналисти на NOVA ще тестват доказания си професионализъм тази седмица, но този път в кулинарията. Начало ще постави водещата на сутрешия блок на NOVA NEWS “Твоят ден” Лора Инджова. Очарователната дама ще разкрие топлината на своето семейно огнище в буквалния и преносен смисъл с изкусително меню. В края на вечерта впечатляващите ѝ кулинарни търсения ще приключат около огъня в градината, където към компанията ще се присъедини и любим човек със специална музикална изненада.
Във втората вечер амбициозният репортер Благой Цицелков ще се включи в надпреварата за спечелването на почетния плакет с изискани италиански рецепти. Със съвършена прецизност към детайла журналистът на NOVA ще гарантира незабравимо изживяване за гостите и зрителите. Приятната изненада от уменията на Благой Цицелков в кухнята ще бъде гарнирана с любопитни семейни истории, сред които и тази защо избира да тръгне по пътя на журналистиката.
В сряда международният редактор Яна Николова, отразявала евроизборите директно от залата на ЕП в Брюксел, ще създаде запомняща се родопска кулинарна история. Журналистът, чиято професия през годините отвежда до много и дори опасни точки по света, ще сподели със зрителите своята ценна колекция от нетрадиционни сувенири и печатни издания. Сред тях е и специална рисунка от украинско дете, олицетворяваща войната.
Не вечеря, а незабравим кулинарен спектакъл ще подготви в петък Румен Бахов, познат с рубриката си “Пълен абсурд” в “Здравей, България”. Семплите му рецепти ще разкрият многообразното богатство на родното Черноморие, опазването и популяризирането на което е приел за своя лична кауза. Наздравици с морска вода, предястие със сурови миди и отровна риба в чиниите, са само част от сензационните новини в последната кулинарна емисия от седмицата.