Пригответе свински ребра в билкова марината и карамелизирани в мед, вино и ябълки. Ястието е достойно както за семейна вечеря, така и за приятелско парти и със сигурност ще се превърне в хит – вкусно и сочно.
Продукти: 1 кг свински ребра, 2 с.л. мед, зехтин на вкус, 100 мл червено вино, розмарин, мащерка и риган на вкус, черен пипер и сол на вкус, 1 лимон, 3 ябълки
Приготвяне: Нарежете ребрата на осем части. Овкусете с билките – розмарин, мащерка, риган, също с лимон, зехтин, черен пипер и оставете за два часа. След като се мариноват, сложете ги в загрята до 200 градуса фурна и печете до златисто кафяво. Отстранете излишната мазнина и ги намажете с мед. Ребърцата се карамелизират в мед, като се слагат в тенджера и се налива малко вода (може и малко вино). Разбърквайки, изчакайте месото да се карамелизира добре. Нарежете ябълката и я карамелизирайте в тиган, като добавите масло и захар. Поставете ябълката върху чинията, след това ребрата. Залейте ястието с медения сос, останал в съда, където са се карамелизирали ребрата.