Колоритни заведения намират място в интересна статия за Пловдив на британския вестник “The Times”, в която атмосферата в града под тепетата е сравнена с духа на митичната Нарния. Авторитетното издание описва качествата му като дестинация за културен и събитиен туризъм, но не пропуска и кулинарната му страна.
Атрактивният ресторант “Паваж” в “Капана” попада в статията, в която актуалното заведение е описано като гастрономически рай за чужденците. С великолепно вино и модерни европейски вкусове, съчетани с национално класическо меню, той привлича любителите на качествената храна, които могат да опитат ястия като шкембе чорба, сарми с лозови листа и уникална торта Наполеон, пише изданието.
Впечатление е направила и топлата атмосфера на Чаената къща – най-старият доставчик на ароматни смеси в града. Тихият Адриан ще отвори кутиите и ще ви позволи да усетите нежното ухание на лайката и ментата, докато разглеждате, описва “The Times”.
Луксозният винен бар Cork & Fork пък предлага да се гмурнете дълбоко в местните сортове грозде. Запознайте се със страстния мавруд от листата с 300 вина, съчетан с фурми, пълнени с крем от трюфели.
“Сбогом на диетите” пък е шеговитият надпис на корицата на менюто на “Хемингуей”. Много от елементите от френската, италианската и американската кухня се преплитат в този елегантен ресторант на страничната улица. Там е и една от най-добрите винени листи в града, пише “The Times”.
Място в статията е намерил и бар “Железарията” в “Капана”. Както подсказват името му, кожените престилки и декоративните мистрии, някога тук се е помещавал магазин за железарски материали. За щастие, “Направи си сам” свършва дотук и спокойно може да наблюдавате как барманите “изработват” своите авторски коктейли.
По пътя към автогарата влезте в двора на “Мегдана” и се потопете в патриотичния му дух. Заведението е атракция за чужденците с програмата си от народни танци, завършва изданието.