Отстрани на Младежкия дом е сгушена Пекарната на Дани. Всъщност това не е пекарна в буквалния смисъл на думата, а местенце за отдих и любуване, пространство за общуване и наслада, където може да изпиете чаша розово латте или домашна лимонада с лавандула, да поработите, да се включите в някое от творческите му ателиета. Чаровната Даниела Солачка ще ви посрещне топло, все едно сте у дома си, обаче не очаквайте да ви предложи хляб и закуски. По-скоро ще изкара цял арсенал от живописни торти и сладкиши с истински продукти и домашен, рустикален вид. А специално за читателите на “Пловдив Дейли” тя обяснява как се приготвят много вкусни и ароматни, здравословни великденски бисквитки с цветна декорация.
За да ги направите, ви трябват 330 г брашно, 1/4 чаена лъжица сол, 1/2 чаена лъжица бакпулвер, 225 г меко масло, 250 г пудра захар, корички, настъргани от 1/2 лимон, 2 големи яйца със стайна температура
Маслото и пудрата захар се разбиват в купа до получаването на пухкав крем. Добавят се яйцата, едно по едно, като се разбива добре след всяко. Брашното, бакпулверът и солта се пресяват отгоре и всичко се разбива с миксер. Сместа се прибира в хладилника за около 2 часа.
Фурната се загрява на 180 градуса, тестото се разточва на набрашнен плот с точилка и се ползват формички за отделяне на бисквитките. Изпичат се за около 11 минути.
За покритието използваме готов Роял айсинг, (за да избегнем суров белтък), който се разбърква с вода и се добавят оцветители и поръски.
Ако все пак искате да си направите свой с домашни продукти, са ви необходими 1 белтък от голямо яйце, 250 г пресята пудра захар, 1 ч.л. натурално царевично нишесте, ванилия, 1 ч.л. лимонов сок
Ако нямате сладкарски бои, давам ви идея за жълто – може да ползвате куркума на прах, като към количеството роял айсинг добавите връхче 1 ч.л. от подправката, завършва Дани.