Какво е “бумбар” и каква е тайната му рецепта, ще покаже Мария Жекова с кулинарната си разходка в предаването “Вкусът на България” из неповторимия и оживен Пловдив от 11 днес по bTV Водещата ще опита стари, забравени, но за сметка на това изключително вкусни рецепти, които си струва да помним и пазим до днес.
Третото и последно приключение в Пловдив ще продължи със среща с арменски майстор готвач, запазил древните местни кулинарни тайни. С наближаването на Великден и Гергьовден зрителите ще научат тайните за приготвяне на агнешки чревца. Мария ще попадне в плен на изкушаващи специалитети от Изтока като “кешкек”, “сарми със стафиди”, “магданозени кюфтенца” и ще разбере как се приготвя старото екзотично ястие “мантъ”. За десерт Мария ще опита специален “ануш-абур” с розова вода и ще разбере защо пловдивчани са толкова големи любители на сладкишите – наследство от богатите на сладост арменски и турски деликатеси.
Приветствал всички култури и с пребогата история, Пловдив ще разкрие пред Мария невероятната си атмосфера и ще я срещне с атрактивни представители на пловдивската бохема. Тя ще се разходи по емблематичната улица “Отец Паисий”, дълга едва 420 метра, но събрала в малката си площ огромна история.